Tracteur werd in 2007 opgericht door Corjanne van den Hoonaard en Marieke Simons.

Beiden volgden een studie aan de Academie voor Drama waar zij elkaar inspireerden en merkten dat hun eerdere opleidingen en werkervaring aanvullend werken. Naast het behalen van hun eerstegraads lesbevoegdheid aan de theaterschool studeerden zij af in hotelmanagement, communicatie en public relations en deden zij werkervaring op in deze bedrijfstakken.

In 2012 studeerde Marieke af aan het Amsterdam Center for Entrepreneurschip (ACE), Sociaal Ondernemen en in 2013 studeerde Corjanne af aan de hbo toegepaste psychologie, zij volgt nu een universitaire studie onderwijspsychologie. Dit, in combinatie met hun huidige werkzaamheden als hogeschool docent, zakelijk leider van een theatergroep, trainer en rollenspelacteur, maakt hen tot een uniek duo met een brede en professionele achtergrond. Daarnaast beschikt TRACTEUR over een groot netwerk van trainers en trainingsacteurs die op aanvraag aanvullend inzetbaar zijn.

Waarom theater?
Theater gaat over contact maken: je reageert, incasseert, gebruikt lichaamstaal en speelt met gedrag. Door te oefenen met deze elementen en ze inzichtelijk te maken, worden deelnemers zich bewust van hun eigen houding en gedrag.

Daarnaast biedt theater de mogelijkheid om binnen een veilige situatie te experimenteren met gedrag en de effecten hiervan. Een professionele acteur zet realistische praktijksituaties neer en kan de moeilijkheidsgraad van het spel aanpassen aan het niveau van de training en deelnemer. Een trainingsacteur is op de hoogte van de gebruikte technieken waardoor hij gericht feedback kan geven en weet een veilige omgeving neer te zetten.